Geur is het enige zintuig waarop de hersenen reageren voordat we nadenken. De neus kan meer dan 10.000 geuren onderscheiden die onze emoties versterken.

De reuk is ongemerkt bepalend voor hoe we ons voelen. Geuren roepen levendige jeugdherinneringen op. Ze zijn onderdeel van onze identiteit: elk van ons heeft een geur die even uniek is als een vingerafdruk.

 

 

 

 

Over het algemeen is het reukvermogen een van de 5 zintuigen die veel mensen tot op zekere hoogte hebben verloren. Dit komt omdat zoveel mensen de connectie met de natuur zijn verloren en het natuurlijke leven. En als iemand rookt, verliezen ze meestal een enorm percentage van hun vermogen. Alle andere zoogdieren, vogels, reptielen en insecten vertrouwen op geur om te overleven.

Maar toch kunnen geuren een stroom van herinneringen oproepen. Het kan en zal de stemming van mensen beïnvloeden en zelfs hun werkprestaties beïnvloeden. Omdat het reukdeel een onderdeel is van het limbisch systeem van de hersenen, een gebied dat zo nauw verbonden is met het geheugen en het gevoel dat het soms het 'emotionele brein' wordt genoemd, kan geur bijna onmiddellijk herinneringen en krachtige reacties oproepen. .Geuren zouden echter geen herinneringen oproepen als er geen geconditioneerde reacties waren. Wanneer je voor het eerst een nieuwe geur ruikt, koppel je deze aan een evenement, een persoon, een ding of zelfs een moment. Je brein legt een verband tussen de geur en een herinnering die de geur van vers gemaaid gras associeert met zomers, of knoflook koken met een geweldige maaltijd. Wanneer je de geur weer tegenkomt, is de link er al, klaar om een herinnering of een stemming op te roepen. Knoflook kan een specifiek geheugengerelateerde herinnering oproepen of je gewoon hongerig maken. Door gemaaid gras kunt u zich optimistisch en gelukkig voelen zonder dat u weet waarom. Dit is een deel van de reden waarom niet iedereen van dezelfde geuren houdt.

 

Bovenstaande techniek pas ik toe in oa mijn Depressie protocol, gebaseerd op wetenschappelijke studies. Ik beïnvloed de emotie op een positieve manier zodat je, wanneer je dat nodig hebt, makkelijk naar een ontspannen en geweldig gevoel kunt gaan. Elk moment van de dag, wanneer jij dat wilt!