Mesmerisme & Magnetisme

Mesmerisme komt van oorsprong van Dr. Franz Anton Mesmer vandaan. Hij was een Duitse arts en astroloog en leefde in de jaren 1700. Hij geloofde dat als mensen ziek waren, dat dit kwam door een verkeerde draaiing van het magnetisme. ( magnetiseren is het werken met energie ) Zijn visie was dan ook dat als je deze draaiing kon omdraaien, dat je de ziekte of klacht kon genezen.

Iets wat hij hiervoor gebruikte was het zogenaamde “fascineren”. Fascineren gebeurd door iemand in de ogen te kijken waardoor de persoon in trance gaat. Of ook wel een diepe staat van hypnose. Wanneer die persoon dan onder hypnose is, is hij/zij vatbaar voor hypnotische suggesties. Dit, in combinatie met het energiewerk ( magnetisme ) wordt Mesmerisme genoemd en is een vandaag de dag nog steeds een hele snelle en zéér doeltreffende manier om mensen te behandelen.

Edwin heeft de opleiding Mesmerisme en Magnetisme gevolgd bij Thomas Scheers. Thomas Scheers, een autoriteit op dit gebied,  is opgeleid in deze vorm van Hypnose & ruim 30 jaar bezig met energiewerk.  De laatste jaren specialiseerde hij zich meer en meer in de kracht van het oude Mesmerisme.

 

Mesmerisme in het kort:

  • Present zijn; in het "hier en nu" zijn om doeltreffende te kunnen behandelen
  • Fascinatie: het met de ogen in een mooie trance-staat brengen van de cliënt, met positieve intentie van de hypnotherapeut
  • Magnetisme: het werken met positieve energieën om zodoende problemen effectief te kunnen oplossen
  • Hypnose: verbale hypnose, werken met suggesties en instructies